preload preload preload

Mama turnir 2003

October 20th, 2008

Dana 24. listopada 2003. godine odigran je u I. OŠ Dugave Šahovski turnir na kojem su sudjelovale mame i kćeri. Turnir je organizirala Šahovska škola Dugave s ciljem popularizacije šaha među učenicama škole. Osim toga, namjera organizatora bila je i druženje i natjecanje među obiteljima čije kćeri treniraju šah u Šahovskoj školi Dugave. U uvodnom dijelu turnira u 17.40 prisutnima se obratio ravnatelj I. OŠ Dugave Tomislav Cvitanović koji je istaknuo važnost organiziranog korištenja slobodnog vremena učenika i važnost šaha u razvijanju sposobnosti učenika i učenica kao što su npr. zaključivanje, povezivanje, pamćenje i druge. Pohvalio je rad ŠŠK Dugave i njenog voditelja profesora Željka Brdala te  obećao svoju podršku i pomoć u organiziranju budućih aktivnosti ŠŠK Dugave.
Nakon ravnatelja, riječ je preuzeo profesor Brdal koji je pozdravio sve prisutne i zahvalio se ravnatelju na uvodnim riječima i podršci. Potom je upoznao sve mame i kćeri sa pravilima turnira te pozvao sve sudionice turnira na zajedničko fotografiranje.
Dok su mame i kćeri popravljale šminku i frizure pripremajući se za fotografiranje, informatička podrška turnira Mario Dumić iz 7c i Hrvoje Bernardić iz 8b, sastavili su parove prvog kola. Osim informatičke podrške tu je bila i prof. Ćurić i hostesa Ivana Ganić iz 7. c koje su «uskakale» i kao zamjena za mame koje su morale napustiti turnir ranije zbog svojih majčinskih obveza. Nakon fotografiranja pristupilo se odigravanju turnira. Na kraju turnira prof. Brdal se zahvalio svima što su došli i pročitao poredak.  Osim diplome na iznenađenje svih prisutnih prof. Brdal podjelio je poklone čime je posebno razveselio mlađe šahistice! Sve su natjecateljice dobile diplome, male kasice za sitnis i nesesere za šminku.

Popis sudionica Mama turnira
Kata i Tea Bačelić
Gordana i Lara Hušnjak
Jasenka i Anamarija Janeš
Marina i Antonija Lacković
Sanja i Dora Počivavšek
Paola i Karla Počivavšek
Jasna i Dora Raguž
Gordana i Maja Rupert

Prvo kolo:
1. Bačelić 0:1 Počivavšek
2. Počivavšek ½ : ½  Hušnjak
3. Janeš 0:1 Raguž
4. Rupert ½ : ½  Lacković

Drugo kolo:
1. Počivavšek 1:0 Raguž
2. Hušnjak 0:1 Rupert
3. Lacković ½ : ½ Počivavšek
4. Janeš 0:1 Bačelić

Treće Kolo:
1. Rupert  ½ : ½ Počivavšek
2. Bačelić  1:0 Počivavšek
3. Raguž  0:1 Lacković
4. Hušnjak  ½ : ½ Janeš

Četvrto kolo:
1. Počivavšek 0:1 Lacković
2. Rupert  1:0  Bačelić
3. Raguž  ½ : ½  Hušnjak
4. Počivavšek  ½ : ½  Janeš

Peto kolo:
1.  Lacković ½ : ½ Bačelić
2. Janeš  0 : 1 Rupert
3. Hušnjak 0 : 1  Počivavšek
4. Počivavšek 1/2 : ½  Raguž

Nakon odigranih V. Kola u kojima se vodila bespoštedna borba dobili smo i konačni poredak turnira.

Konačni poredak:
1.    Rupert            4 boda
2.    Lacković          3 boda
3.    Počivavšek     3 boda
4.    Bačelić              2  ½  boda
5.    Raguž               2 boda
6.    Počivavšek     2 boda
7.    Hušnjak            1 ½   boda
8.    Janeš                1 bod

Izjave sudionica Turnira mama

Tea Bačelić 6a
Meni i mojoj mami se jako svidio turnir, super smo se zabavile, a zadovoljne smo i svojim četvrtim mjestom. Prošle sam godine sa tatom sudjelovala na Obiteljskom turniru na kojem su sudjelovali i dečki i cure, mame tate. Mislim da je ovako bolje tj. kada igraju mama i kćer protiv mame i kćeri.

Mama Bačelić:
Tea me je nagovorila da dođem igrati, ali odmah da kažem da mi šah nije jača strana. Kod mene kući svi znaju igrati šah, ali ja osobno nisam neki igrač. Čini mi se da je ovdje bilo i mama-šahistica, npr. Mama Rupert koja “baš” zna igrati šah. Da ne zaboravim, baš mi se sviđa poklon, kao da ste znali što mi treba.

Mama i kćer Hušnjak:
Mami i meni se turnir sviđa, zbog zabave, druženja… i ostalog. Bilo je super! Nadam se da ćemo još koji put ovako sudjelovati na turniru. To nam je bio prvi turnir pa je zato bio i na neki način poseban. Pokloni su slatki.

Mama Raguž
Zadovoljna sam , super sam se zabavljala. Nisam dugo  imala prilike bilo u čemu se natjecati i pobjeđivati, a to je divan osjećaj. Ja sam uvijek za druženja, a pogotovo ovako s djecom. Pokloni su super. Kod nas je to bilo ovako: prvo me je Dora molila da joj dam i moj dar, a onda je Ana Doru dva dana obrađivala da bi ga ona uspjela od Dore dobiti. Na kraju joj je Dora moj dar ustupila za dva para naušnica i  hrpu šminke kojoj obično nema dozvoljen pristup.

Dodaj komentar na "Mama turnir 2003"

You must be logged in to post a comment.