preload preload preload

Ekipno prvenstvo Osnovnih škola Republike Hrvatske 2006 – Šahovske dame

November 11th, 2008

(Poreč 06.04-09.04.2006.god.)
Šahovske dame iz Dugava ponovile su sjajan rezultat iz prošle godine i osvojile prvo mjesto na Ekipnom prvenstvu grada Zagreba. Naravno da im je to osiguralo odlazak na Državno prvenstvo. Nadali smo se da će se održati u Rovinju ili Umagu, ali opet idemo u Poreč.  Naš trener kaže da ne može vjerovati kako ništa nitko ne zna što se tiće kada se ide i od kuda tj. čak smo i mi zvali i roditelji, ali nitko ništa ne zna. A tek to da su prijavni papiri stigli u petak, a do slijedećeg ponedjeljka su bile prijave. Srećom da je prof. Brdal to već prije skinuo sa Interneta. Uredno smo se svi prijavili i saznali da svi osim profesora Brdala moramo na  liječnički  pregled. Uz negodovanje i raspravljanje o tome kako je to nepotrebno, uputili smo se u ambulantu. Paralelno sa tim Lorna Kunčić nam je napravila pravi pravcati plakat kojeg možete vidjeti na fotografijama, puno hvala Lorna.
I što još reći za uvod?
Po cijeloj školi  se naveliko priča o tome da su naše šahistice osvojile 4. mjesto u Republici Hrvatskoj. Svi misle da su mogle i bolje, da su mogle uloviti i treće mjesto. No mogle su biti i pete što je ope odličan rezultat. Treba reći da je prošlogodišnja ekipa bila jača po imenima i «rejtingu» i osvojila je deveto mjesto što samo pokazuje da je ovo veličanstven uspjeh i da «šahovske dame» zaslužuju svaku pohvalu. Pa da krenemo  i vidimo kako je sve to zapravo «odigrano»?

Četvrtak 06. 04. 2006.god.
Već  rano ujutro svi smo  morali biti budni i spremni za polazak. Kiša je padala kao iz kabla i bilo je jako hladno pa smo se morali toplo obući. Za dolazak na autobusni kolodvor pobrinuo se tata Bačelić, koji je vozio nas djecu, dok se tata Rupert pobrinuo da prof. Brdal također dođe na vrijeme. Kada smo se svi skupili na okup, počeli smo tražiti autobus 27 koji je trebao biti naš, no ispostavilo se da je naš autobus zapravo broj 8. Osam je sati i bilo je vrijeme za polazak. Krenuli smo. Putem su neki spavali, a neki su pak gledali filmove. Tek toliko da znate, to su bili filmovi koji su svi barem sto put gledali. Došli smo u hotel “Delfin” oko 12 i 15. Prof. Brdal i ja otišli smo preuzeti ključeve od naših soba te prijaviti osnovni sastav ekipe. Čovjek, kod kojeg smo se prijavljivali, upitao nas je da li smo donijeli satove i figure. Mi smo rekli ne, zato jer ih nije niti ni trebalo donijeti. Na kraju se ispostavilo da je on imao satove i figure, no htio je da radije mi damo svoje nego on svoje. Kada smo se razmjestili po sobama shvatili smo da naša soba (soba od profesora Brdala i mene) nema grijanja, no domar je ubrzo popravio radijatore i taj kišoviti prohladni dan ipak nije bio tako hladan. Polako smo se uputili na ručak, a zatim i na ždrijeb. U 19 i 10 počelo je svečano otvaranje u Dvorani “Intersport centra” na kojem smo svi morali biti, a moram priznati baš i nije bilo previše zabavno. No, što je moralo biti, bilo je!

Petak 07. 04. 2006. god.
Rano smo se probudili da bi stigli na doručak i naravno da bi stigli na prva tri kola. Prije podne su se održala tri kola i popodne također tri. Na pravilniku (Bilten) pročitali smo da se natjecanje održava u TV –  dvorani no na kraju se održalo u disko – dvorani. Nakon te informacije svi smo se uputili u disko – dvoranu gdje su već bili treneri ostalih škola. Kada je došlo vrijeme da se odigra prvo kolo, glavni sudac je naredio svim voditeljima da napuste prostoriju da ne bi slučajno šaptali svojim igračicama. Stoga nismo imali druge nego da odemo  kat više i čekamo rezultate. A rezultati kola su izgledali ovako:

1. KOLO
Harambašić  :  Dugave –1.5- 1.5
1. Lora Babić : 1. Matea Pajtlar- 1-0
2. Lidija Samardžić  :  2. Maja Rupert-0-1
3. Valentina Samardžić  :  3. Tea Bačelić-0.5-0.5

Izjave:
Matea: Nisam znala igrati, a kamoli pisati.
Maja: Uhu, taj kraljev gambit je dobar. Cura ima rejting, a nema pojma. Satrla sam ju.
Tea: Ostala sam s topom, ona s lovcem i pješakom kojeg je s kraljem i lovcem cijelo vrijeme branila, kasnije smo se izjele i to je bio remi. A kaj ćeš ?!?
Prof. Brdal: Početak je zadovoljavajući, nismo izgubili i drago mi je da smo bolje počeli nego prošle godine.

2. KOLO
Dugave    :    Goran  0-3
1. Maja Rupert :  1.Sanja Remka  0-1
2.Tea Bačelić :  2. Daria Grgurić 0-1
3. Ivana Majcen : 3. Patricija Vujnević  0-1

Izjave:
Ivana: Ah, mogla sam pobijedit , ali nisam. Što bi ja. Bez veze sam pomaknula pijuna, napala mi ga je i mat.
Tea: A kaj da radim?!?Malo se mučila s matom, mislim, bila je bolja…A meni je pala zastavica…
Maja: Mala balavica, stalno je potezala masnjake u sebe. Nisam se mogla uopće skockat.
Prof. Brdal: Očekivani poraz, a i drago mi je da je i igrala Ivana. U mojoj Kladionici Goran će biti prvi.

3. KOLO
Cvjetno naselje  :  Dugave 0-3
1. Tea Far : 1. Matea Pajtlar 0-1
2. Nina Brezak  : 2. Maja Rupert 0-1
3. Matea Kutija  :  3.Tea Bačelić 0-1

Izjave:
Matea: Bilo je jako napeto. Igrala je sasvim pametno, ali sam je pobijedila!!!( i zapisala cijelu partiju).
Maja: Juhuuu, taj kraljev gambit pali, razvalila sam ju ko’ špagete s bolonjezom, bez bolonjeza.!!!!
Tea: Bila je neizvjesna partija…HE, HE… onda sam s lovcem, kojeg je branio skakač, dala šah i napala damu… i… ode dama… i onda top… i onda mat!!!
Prof. Brdal: Drago mi je da smo nakon “remija” na prvenstvu Zagreba dokazali da smo ipak bolja ekipa.

Tri su kola iza nas i polako smo krenuli na pauzu tj. ručak. Poslije ručka smo, svi skupa, otišli u laganu šetnju morem. Matea nas je vodila krivom stazom pa smo malo zalutali, tada smo se vratili istim putem natrag, vidjeli uginulog ježa, i vratili u sobe. Vrijeme je brzo prošlo te smo morali otići odigrati još tri kola. Evo kako je to bilo:

4. KOLO
Dugave  :  Lokvići  1,5 – 1,5
1.  Matea Pajtlar :  1. Stela Delać 1-0
2. Maja Rupert :  2. Tihana Lisac  0-1
3. Tea Bačelić : 3. Helena Rakas 0.5-0.5

Izjave:
Matea: Uh!!!  Bilo je tako napeto, neizvjesno, no vodila sam jer sam joj pojela damu, kasnije je ona meni, ali ipak sam bila bolja ! Kak’ da kažem.. drago mi je da sam ju razvalila!
Tea: Ubit ću se!!! Već drugi remi!!! Al’, dobro… bolje nego da sam izgubila!
Maja: Bez veze, nisam uopće gledala, pojela mi je lovca besplatno i došla mi je s pješakom usred partije do kraja.
Prof. Brdal: Zadovoljan sam jer smo ostali neporaženi i dalje smo na 50% što je super!

5. KOLO
Đurđevac  :  Dugave 1-2
1. Lucija Fusić  : 1. Matea Pajtlar 1-0
2.  Anamarija Kečkeš  :  2. Maja Rupert 0-1
3. Antonija Pantelić :  3.Tea Bačelić 0-1

Izjave:
Matea: Trebala sam ju razvalit, hvalisavicu jednu!!!!Šteta!!!
Tea: Razvalile smo ih kao ja CEDEVITO!!
Maja: Zaboravila napisati  izjavu.
Prof. Brdal: Pobjeda je odličan rezultat, još par pobjeda i odosmo mi prema prvoj polovici tablice.

6. KOLO
Dugave   :  Pupačić 2-1
1. Matea Pajtlar : 1.Zrinka D. 0-1
2.Maja Rupert :  2. Lora Šebek 1-0
3.Tea Bačelić  :  3. Leona Tomas 1-0

Izjave:
Matea: Izgleda kao razdrapana kokoška , neka ode spat k svojim gusarima, baš je neka, zakaj me pobijedila.
Maja: Pojela sam besplatno damu i onda se predala.
Tea: Kako smiješno pričaju!!Baš su simpatični….PUPEKI….!!
Prof. Brdal: Prezadovoljan sam igrom naših dama. Opet jedna pobjeda. Nisam siguran, ali mi smo u samom vrhu turnirske tablice. Treće ili četvrto mjesto. Fenomenalno.

Eto tako  su prošla i još tri kola te smo tada , nakon 6 kola, bili treći tj. dijelili smo treće mjesto sa Pupekima( Pupačić ).Ostala su smo još tri kola koja su se igrala dan kasnije, u subotu. Neki su poslije otišli u krpe, neki su pak otišli u diskač, a neki su pak radili prognoze za sutrašnje okršaje.

Subota 08.04.2006.god.
Opet smo se svi morali rano dići (sigurno znate zašto) jer su se igrala zadnja tri odlučujuća kola. Kao i svako jutro smo svi otišli na doručak i zatim, uz veliku podršku i savjete poslali cure u disko-dvoranu. Evo kako su prošla i ta zadnja tri kola:

7. KOLO
Vukovina  :  Dugave  1-2
1. Ksenija ostojić : 1. Matea Pajtlar 1-0
2. Manuela Detelić : 2. Maja Rupert 0-1
3. Lucija Rozić :  3. Tea Bačelić  0-1

Izjave:
Matea: Ma ta mala vučetina!!!Šteta kaj sam izgubila!!!
Maja: Mala naivna nema pojma!!!
Tea: Bilo je super!!!
Prof. Brdal: Rezultat prema prognozi stručnog stožera, ali su nas «pupeki» prestigli – u ovom su kolu pobijedili 3:0. Nadamos e njihovom kiksu i našim prognozama.

8. KOLO
Dugave   :   Jelsa  1-2
1. Matea Pajtlar : 1.Marija Čačić 0-1
2. Maja Rupert : 2. Boni Marijan  0-1
3. Tea Bačelić  : 3. Dobrila Draganić 1-0

Izjave:
Maja: Prokužila mi je kraljev gambit, a ja ga nisam dovoljno proučila.
Tea: Nećete vjerovat!?!? Ja imala topa i skakača, a ona topa i lovca… i obadvije nekoliko pješaka… uglavnom… s lovcem mi je napala i topa i skakača, a da sam maknula topa kasnije bi ga zarobila i ne bi mogla nigdje…, pa ja išla topom jesti lovca i ona meni trebala jest’ pješakom, a ona dirne kralja i ide jesti topa…,a ja njoj.. dirala si kralja, dođe ona slučajno, ja: ne može igraj kraljem, ona meni…”piiiiip”, ja njoj “hvala”
Matea: Nemam riječi!
Prof. Brdal: Očekivani poraz od trenutačno druge ekipe prvenstva. Predstoji odlučujuće kolo. Jedino nas pobjeda od tri nula ili totalni kiks «pupeka» dovodi na treće mjesto. Morao bi se «skulirati» ali sam svjestan prilike i baš mi ne ide.

9. KOLO
Bošnjaci   :   Dugave  1-2
1. Jasna  Šimunović  : 1. Matea Pajtlar 1-0
2. Sanja Tomašević  :  2. Maja Rupert 0-1
3. Barbara Lešić :  3. Tea Bačelić  0-1

Izjave:
Matea: Cura me tako živcirala, preseravateljica jedna!!!Mala žabokrečina. Zbog nje smo izgubile treće mjesto!!!!!!!!!!!!
Maja: Dala sam mat s topom manje! Kako je pohlepna!!
Tea: Igrale smo do zadnje sekunde, a ja dobila!! E ubit ću se!! Ode naša državna medalja!!!!!!
Prof. Brdal: Što reć. Zauzeli smo odlično, ma sjajno četvrto mjesto.Svima nam je u glavi propuštena prilika da ulovimo medalju na državnom prvenstvu. Jedan bod nas dijeli od postolja. Zapravo mislim da je to četvrto mjesto baš dvostruko: sjajan rezultat, a tik si do postolja.

KONAČAN POREDAK:

1.  ŠŠK Goran  23
2.  ŠŠK Soline  18.5
3.  ŠŠK Gusar  16
4.  ŠŠK Dugave  15
5.  ŠŠK Lokvići  14
6.  ŠŠK August Harambašić  13
7.  ŠŠK Đurđevac  12
8.  ŠŠK Vukovina  11.5
9.  ŠŠK Bošnjaci  10.5
10.  ŠŠK Cvjetići  1.5

Evo tako je to završilo!!! S osvojenim 4. mjestom u Republici Hrvatskoj ostvarili smo svoje snove. Nakon natjecanja svi smo bili umorni te smo se malo odmorili u svojim sobama. Poslije su neki otišli u šetnju oko hotela, a navečer smo, mi djeca, otišli u diskač da proslavimo to 4. mjesto.

Nedjelja 09.04.2006.god.
Došlo je i vrijeme odlaska!!! U ranu zoru smo se digli, uzeli svoje torbe, koje smo dan prije spakirali, i otišli na doručak. Nakon obilnog doručka, kojeg smo svaki dan dobivali, uputili smo se prema autobusima. Dok su se naše cure opraštale od nekih cura koje su upoznale tijekom našeg boravka u Poreču, ja sam gledao kroz prozor autobusa i čekao polazak. I tako sam, promatrajući kroz prozor, sebi rekao: “BAŠ JE BILO SUPER!!! TREBAMO OVO PONOVITI!!!!!!

Pavao Vrbanec 8.a

Dodaj komentar na "Ekipno prvenstvo Osnovnih škola Republike Hrvatske 2006 – Šahovske dame"

You must be logged in to post a comment.