preload preload preload

2. otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Zagreb u ubrzanom šahu

October 30th, 2009

Šah, BotinecPrvenstvo se odigralo 12. rujna 2009. godine u novozagrebačkom naselju Botinec. Organizator prvenstva bio je Zagrebački šahovski savez. Škola domaćin i suorganizator prvenstva bila je Osnovna škola braće Radić. Prvenstvo je počelo u 10:00 sati i trajalo do 16:00 sati. Mjesto igre bila je športska dvorana Osnovne škole braće Radić, Šenoine Branke 22. Sustav natjecanja bio je švicarski sustav, 9 kola uz tempo igre 15 minuta po igraču. Igralo se u tri turnirske grupe:

– do 11 godina (1998. godište i mlađi)
– do 15 godina (1994. godište i mlađi)
– do 19 godina (1990. godište i mlađi)

Rekvizite za igru svim natjecateljima osigurao je Zagrebački šahovski savez. Za sve sudionike turnira i njihove voditelje bila je osigurana užina i ručak.

Kotizacija za sudjelovanje na turniru bila je:
– u kategoriji do 11 godina 30 Kn
– u kategorijama do 15 i 19 godina 40 Kn

U svakoj turnirskoj grupi (do 11, 15 i 19 godina) za najbolje plasirane natjecatelje dodjeljivale su se nagrade:

– pehar i predmetna nagrada za 1., 2. i 3. mjesto i za najbolje plasiranu igračicu.
– za sve učesnike bile su osigurane prigodne nagrade i priznanja za sudjelovanje.

Prijave za natjecanje primale su se do 10. rujna:
Zagrebački šahovski savez, tajnica: Vlasta Maček
Tel. (01) 6398-595, mob. (098)218-890, fax (01) 6395-479 ili na mail: zagrebacki.sahovski.savez@zg.t-com.hr.

Nakon 10. rujna prijave su se primale do dosezanja broja od 150 igrača. Učesnici su morali osobno potvrditi prijavu na dan igre do 945 sati. Kako bi se svi sudionici turnira i njihovi pratitelji ugodno osjećali, organizator je zadržao pravo da ne prihvati prijavu, ne dozvoli pristup u dvoranu ili isključi s turnira igrače ili gledatelje koji se nedolično ponašaju i ometaju druge u igri. Na prvenstvu je sudjelovalo 99 natjecatelja u sve tri konkurencije,a Šahovsku školu Dugave predstavljalo je 16 polaznika i polaznica. S ponosom treba reći da smo bili najbroniji i jedini sa „dresovima“!

Šahovsku školu Dugave predstavljali su slijedeći polaznici i polaznice:

Andrea Bolta, 6b; Denis Dumić, 3.a; Filip Pajtlar, 3a HRVOJE MALIGEC 6.c; Karlo Badanjak, 6.b; KARLO WEISER 8b; KRISTIJAN OLUJIĆ 6.c; Magdalena Muha, 2b; Maksimilijan Balatinec, 6.b; Miljenko Muha, 3b; Nikolina Micek, 4b; PETAR TIŠMA 6.c; Tea Stojanović 3.a; Tomislav Ovčarić 8.b; Tonko Pale, 8.b; Zvonimir Šćulac, 3.b!

Auto prijevoz odradili su:Mama Micek, Mama Šćulac, tata Bolta i tata Tišma,a voditelj ekipe bio je profesor Željko Brdal. Ostvareni rezultati dugavskih šahista i šahistica zorno pokazuju da smo mi amateri koji u ovakvoj konkurenciji nemaju velikih izgleda. Jedini naš igrač koji se ravnopravno mogao nositi je Miljenko čije je šahovsko umijeće rezultat klupskog treninga. Mislim da je Tomislav mogao ostvariti bolji rezultat. Za slijedeću godinu predviđam da će se Zvonimir i Denis plasirati još više prema sredini tablice. Ne mogu a da ne ponovim da nama kao šahovskoj školi nedostaje novozagrebački šahovski klub sa klupskim prostorijama. U njemu bi najtalentiraniji i najzainteresiraniji mogli još više napredovati pod vodstvom klupskog trenera.Ponosan sam na činjenicu da smo sa 16 natjecatelja bili uvjerljivo najbrojniji, a naše šahovske majice su zorno pokazale da smo mi pravi zaljubljenici u šahovsku igru.

Dodaj komentar na "2. otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Zagreb u ubrzanom šahu"

You must be logged in to post a comment.