preload preload preload

Dobro jutro epidemijo šaha

October 30th, 2009

Željko BrdalPovijesno gledano ovaj je prilog počeo još u rujnu 2007. godine kada je pokrenut blog http://www.igramilijuna.bloger.hr! Da nije bilo tog bloga vjerovatno ne bi nastala niti knjiga Školska šahovska epidemija. A bez knjige vjerovatno se ne bi uspjelo školskim šahovskim virusom „zaraziti“ HRT!!! Nakon što je autor ubacio školski šahovski virus u redakciju Dobro jutro javila se novinarka Danijela Kokanović i sve se pokrenulo.

Srijeda 16. rujan 2009. / 14:00
Za ovu priliku učionica povijesti u kojoj se održavaju školskišahovski treninzi dodatno je ušminkana „šahovskim plahtama“ koje je za ovogodišnji dan škole napravila i osmislila učiteljica Ksenija Adamović. Domar Dalibor je „presvukao“ šahovski stol i pano,a na panou su umjesto povijestnih materijala stavljeni plakati sa šahovskih natjecanja. Tete spremačice Željka i Silvija su učionicu uredile za završne pripreme koje su pod budnim okom profesorice Ćurić odradili slijedeći učenici: Leon Rašlić (8b), Mihael Marković (8b), Hrvoje Kovač (8b), Josip Kosjek (6a) i Maks Grubišić (6a).Na klupe su složene garniture i satovi,a na šahovskom stolu postavljena je garnitura na kojoj igra profesor Brdal. Potom je usljedilo prikupljanje polaznika Šahovske škole Dugave kako bi sve spremno dočekalo ekipu sa HRT-a.

Srijeda, 16. rujan 2009. / 16:30
Stigla je ekipa HRT-a sa opremom i počelo je snimanje prilogA. U njemu su se više ili manje vidjeli svi polaznici Šahovske škole Dugave,a bilo ih je tu oko 30-tak iz obiju dugavskih škola. Zvijezdani trenutak najbolje su iskoristili Mario Dumić (3a), Maksimilijan Balatinec (6b), Karla Krasnić (3a) i Luana Baraba (8c).

Četvrtak, 17. RUJAN 2009. / 07:00
Prilog je emitiran u četvrtak 17. rujna 2009. godine u emisiji Dobro jutro Hrvatska oko 07:45 sati na prvom programu HRT-a. Ovom prilikom se zahvaljujemo novinarki Danijeli Kokanović koja je snimila prilog bez ijedne greške, a smontirala je snimjeni materjal točno na dan promocije knjige Školska šahovska epidemija. Promocija se održala u Gradskoj knjižnici dugave u četvrtak 17. rujna 2009. godine. Promociju možete također pogledati. Kako i gdje? Posjetite stranicu Šahovske škole Dugave, „odmišajte“ se do linka mi i mediji i tamo ćete pronaći pregršt zanimljivih video materijala o radu malih dugavskih šahista i šahistica.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=XJLSE_Wbo8o Epidemija šaha]

Željko Brdal, prof.

Širitelj školskog šahovskog virusa

Dodaj komentar na "Dobro jutro epidemijo šaha"

You must be logged in to post a comment.