preload preload preload

Likovna radionica

October 21st, 2009

Šahovska škola DugaveU četvrtak 10.09.2009 godine u gradskoj knjižnici Dugave održala se likovna radionica na temu šaha. Na ovoj likovnoj radionici sudjelovali su učenici trećih razreda I. OŠ Dugave, a do knjižnice ih je „dokotrljala“ učiteljica 3b Nataša Ivanov. Popis učenika koji su sudjelovali:

DAVID NOVKOVIĆ, DENIS DUMIĆ, DONATELA LOVIĆ, FILIP PAJTLAR, JESEN KOVAČEK, KRISTIJAN KOIĆ, LINA VRAGOVIĆ-SMOLIĆ, LUCIJA ĆUŽIĆ, LUKA BUGARIN, MAJA MIJIĆ, MARTA PROTRKA, MARTINA GALETIĆ, MATEO GRUBIŠIĆ, MATIJA MIKULINEC, MILJENKO MUHA, NINA ŠPIRANEC, PHILIP TOPIĆ, TEA STOJANOVIĆ.

Idejna začetnica radionice je djelatnica knjižnice Marijana Spevec. Iako ne igra, njezino zanimanje za šah postoji od prije 3 godine kada je počela raditi u dugavskoj školi kao učiteljica. Već je tada uočila da u objema dugavskim školama postoji veliki interes za šah zahvaljujući aktivnostima Šahovske škole Dugave. Ideja likovne radionice na temu šaha pojavila joj se kada su u sklopu knjižnice počele pripreme za promociju knjige „Školska šahovska epidemija“ autora Željka Brdala. Mali šahovski likovnjaci bili su podijeljeni u tri skupine. Od papira su izrađivali šahovske figure i ploču.

Dok su oni marljivo radili mi smo provele kratko propitkivanje znaju li igrati šah i gdje su ga naučili igrati. Iz njihovih odgovora zaključile smo da gotovo svi znaju igrati šah što ni nije čudno budući da ih većina ide u Šahovsku školu Dugave. Bilo je i onih koje su naučili igrati njihovi roditelji,a dvojica su naučili igrati šah uz svoje djedove.

Evo nekih od odgovora „šahista-likovnjaka“:

DAVID NOVKOVIĆ(3a):
Idem na šah kod Brdala u školi. Kod kuće znam igrati sa tatom ili bratom. Igra mi se sviđa,a i ovo je fora!

MARTA PROTRKA(3c):
Obožavam likovni i baš mi je fora ovako u grupi izrađivati figure.

MILJENKO MUHA(3b):
Šah su me naučili roditelji, volim se natjecati i igrati šah. Idem na šahovska natjecanja. Sviđa mi se izrađivati šahovske figure.

MATEO GRUBIŠIĆ(3a):
Jako mi se sviđa igra,a i ovo je fora.

NINA ŠPIRANEC (3c):
Idem na šah u školi, fora mi je jer se igramo, družimo i uz put nešto i učimo. Ovo mi je super jer smo u knjižnici i svi zajedno izrađujemo figure.

FILIP PAJTLAR(3a):
Ovo mi je jako zanimljivo. Neobično mi je što smo u knjižnici,a ne u razredu. Šah sam naučio kod kuće, moja sestra je bila na prvenstvu Hrvatske sa profesorom Brdalom,a i ja idem na šah u školi.

TEA STOJANOVIĆ(3a):
Šah sam naučila kod kuće. Moj brat Hrvoje je išao na šah u školi, a i ja idem jer se volim šahirati sa prijateljima. Ovo mi je baš zabavno i drukčije nego u razredu.

I za kraj jedna obavijest za sve zainteresirane šahiste: Gradska knjižnica Dugave pruža mogućnost da odigrate pokoju partiju u samoj knjižnici. Kada? Kada se dogovorite sa svojim prijateljem ili prijateljicom. A ako su oni zauzeti slobodno dođite u knjižnicu. Tamo Vas čeka Fritz koji je uvijek spreman odigrati partiju šaha. Bez brige. U knjižnici možete posuditi knjigu profesora Željka Brdala Školska šahovska epidemija u kojoj se nalaze upute na hrvatskom jeziku što će Vam uvelike olakšati korištenje ovog računalnog šahovskog programa.

Vidimo se u knjižnici Dugave!

Novinarke:
Karla Čečura (8a)
Kristina Zahirović (8a)

Likovna radionicaLikovna radionicaLikovna radionicaLikovna radionicaLikovna radionicaLikovna radionicaLikovna radionica

Dodaj komentar na "Likovna radionica"

You must be logged in to post a comment.