preload preload preload

Ekipno šahovsko prvenstvo Osnovnih škola grada Zagreba 2011 – Šahovske dame

March 27th, 2011

Šahovske dameIskoristio bih priliku da se zajedno s Vama prisjetim svih dugavskih šahovskih dama koje su u proteklim godinama branile boje Šahovske škole Dugave: Marina Jukić, Zlatica Babić, Vida Steiner, Sanja Grubišić,Ana Dimitrović, Ivana Kovačević, Petra Čepin, Jelena Dumančić, Dora Počivavšek, Irma Telarović, Antonija Lacković, Lara Hušnjak, Tea Bačelić, Matea Pajtlar, Monika Prša, Matea Kragulj, Ivana Majcen, Maja Rupert, Anamaria Pavlek, Vita Čorluka, Luana Baraba, Maja Perica, Bruna Duspara, Magdalena Muha, Nikolina Micek, Tea Stojanović, Marija Marjanović, Janja Tomić!

Postoji izreka da se povijest ponavlja, a u prilog tome govori da nam se ponovila prošlogodišnja situacija. Nakon što smo 2009. bili na državnom natjecanju 2010. trebala je biti potvrda kontinuiteta. Ali. Veliko ALI. Vita i Luana su odustale, ali smo srećom dobii Magdalenu pa je za 2010. godinu dugavska ekipa opet imala dobru ekipu. No tada se razbolila Maja Perica i ništa od plasmana na državno prvenstvo.

Ove 2011. Maja je zbog zdravstvenih problema odustala od šaha,nova pravila su donijela da je ekipa učenica povečana na četiri (4). No što je tu je, plan je bio da se dohvati medalja brončanoga sjaja. U slaganju ekipe nismo ništa premještali već smo dame posložili prema njihovom umijeću igranja. Osobno sam se jako bojao ovog prvenstva.

Zašto?
Zbog drastičnog opadanja ekipa. Na sreću broj ekipa ostao je mali kao i lani,ali sada me je strah EP 2012. godine. Naime više na EP neće doći OŠ IVANA MEŠTROVIĆA I OŠ RETKOVEC. Nadam se da će se pojaviti još neka škola sa ženskom ekipom, ali o tome više kroz godinu dana…

Jedan odgovor to “Ekipno šahovsko prvenstvo Osnovnih škola grada Zagreba 2011 – Šahovske dame”

  1. Nekad sam k’o klinac i ja ovako sjedio za šahovskom pločom u školsom klubu. Ali uvijek nas je bilo jako malo…

Dodaj komentar na "Ekipno šahovsko prvenstvo Osnovnih škola grada Zagreba 2011 – Šahovske dame"

You must be logged in to post a comment.