preload preload preload

Ekipno šahovsko prvenstvo Osnovnih škola grada Zagreba 2011 – Šahovski kraljevi

March 27th, 2011

Šahovska arenaDrugu godinu za redom naša je škola domaćin Ekipnog šahovskog prvenstva osnovnih škola grada Zagreba. Nakon što smo uspješno organizirali prošlogodišnje prvenstvo Školski športski savez grada Zagreba ponovno nam je ponudio domaćinstvo prvenstva što smo mi kao škola naravno prihvatili. Organizacija prošlogodišnjeg prvenstva bila je dobra, voditelji su bili zadovoljni organizacijom, natjecateljima se svidjela atmosfera i okruženje… Šahovska škola Dugave je spremna učiniti ovogodišnje prvenstvo još boljim, a je li uspjela prosudite sami uz pomoć izvještaja i fotografija…

Prvi cilj koji je Šahovska škola Dugave sebi postavila uoči ovogodišnjeg prvenstva bio je povečanje broja škola sudionica. U tom pravcu su krenule lavine e-mailova, radili su telefoni, zvonili su mobiteli. I ostvaren je pomak prema većem broju škola sudionica, istina minimalan da ne može biti minimalniji, ali je činjenica da je na ovogodišnjem prvenstvu sudjelovalo više ekipa nego prošle godine.

Drugi cilj je bio poboljšati uvjete za igru i napraviti kvalitativne pomake u organizaciji i provedbi samog natjecanja. U ovom segmentu dobitna kombinacija se zove profesor Brdal i domar Dalibor. Vizualno dobro osmišljena, formirana na atraktivan način,
prilagođena gledateljima, prihvatljiva natjecateljima, pristupačna sucima.
Sve to i još više bila je ovogodišnja…

DUGAVSKA ŠAHOVSKA ARENA!

O čemu se radi najbolje ćete vidjeti na fotkama u galeriji, a za nestrplive samo ću napisati da je DUGAVSKA ŠAHOVSKA ARENA sagrađena u holu ispred knjižnice u obliku zvijezde. Nadam se da će voditelji starosjedioci napraviti komparaciju svih dosadašnjih prostora u kojima se igralo Ekipno šahovsko prvenstvo osnovnih škola grada Zagreba.

Najveća vrijednost DUGAVSKE ŠAHOVSKE ARENE leži u tome što su voditelji, roditelji, natjecatelji i gledatelji mogli gledati partije sa I. kata, a da pri tome ne ometaju niti natjecatelje niti suce. Idealna varijanta za koju su svi imali samo riječi pohvale.
Naravno da je DUGAVSKA ŠAHOVSKA ARENA pripremljena bila već u petak. Zahvaljujući odličnoj koordinaciji i podjeli poslova te izuzetno motiviranim „građevinskim „radnicima iz 8a, 8b, 7a i 7c razreda sve je bilo gotovo za dva školska sata. Šahovska škola Dugave ovim putem se zahvaljuje šahovskom voditelju iz OŠ Zapruđe koji nam je posudio osam garnitura i šahovskihs atova. Sve je bilo spremno za igranje dvadeset (20) ekipa tj. za osamdeset (80) učenika-šahista.

U radnoj atmosferi i iščekivanju predstojećeg natjecanja dokotrljao se i sam dan održavanja natjecanja. Ovogodišnje prvenstvo igralo se u dva kruga: kvalifikacije i finale. U odnosu na prošlogodišnje smanjen je broj ekipa u finalu na četiri i promijenjen je tempo igranja u samom finalu. O tome su svi imali svoje mišljenje te se nadam da će se ukazati prilika da se iz tih razmišljanja izvuku pouke za slijedeće Prvenstvo. Kao i prošle godine školska porta bila je idealno mjesto za prijavu ekipa koje su počele dolaziti oko 08:40 sati. Prijavljivanje je savršeno provela bivša šahovska dama Anamaria Pavlek.

Od najavljenih 21 ekipa došlo ih je 18. Godine 2010. natjecalo se 17 ekipa!
Downloadajte dokument sa pregledom šahovskih ekipa > DOWNLOAD

Dodaj komentar na "Ekipno šahovsko prvenstvo Osnovnih škola grada Zagreba 2011 – Šahovski kraljevi"

You must be logged in to post a comment.