preload preload preload

Pravilnik – Mikronis Kup

December 3rd, 2012

REPUBLIKA HRVATSKA
I. OSNOVNA ŠKOLA DUGAVE
ŠAHOVSKA ŠKOLA DUGAVE
Školski prilaz bb, 10 020 Zagreb
www.sah-dugave.org

PRAVILNIK
MIKRONIS KUP
V. Pojedinačnog šahovskog PRVENSTVA
Osnovnih škola Novog Zagreba

Članak 1.

Šahovska škola Dugave organizira turnir Mikronis kup 2012. koji je ujedno i V. pojedinačno šahovsko prvenstvo za učenike i učenice osnovnih škola Novog Zagreba.). Zlatni sponzor turnira je tvrtka Mikronis (www.mikronis.hr), a o vizualnom predstavljanju brine tvrtka ADU (www.adu.hr)

Članak 2.

Turnir će se odigrati u prostorijama I. OŠ Dugave, školski prilaz bb u subotu 24. studenog2012. godine s početkom u 09:30 sati. Prijave igrača primaju se do 09:09 sati.

Redovna kola igrat će se:
I. KOLO 09:30 – 09:50
II. KOLO 10:05 – 10:25
III. KOLO 10:40 – 11:00
IV. KOLO 11:15 – 11:35
V. KOLO 11:50 – 12:10
VI. KOLO 12:25 – 12:45
VII. KOLO 13:00 – 13:20
VIII. KOLO 13:35 – 13:55

Proglašenje rezultata: 14:30

Članak 3.

Prvenstvo se igra u mješovitoj konkurenciji, učenici i učenice od I.-VIII. Razreda. Pravo sudjelovanja imaju svi redovno upisani učenici i učenice osnovnih škola Novog Zagreba. Na Mikronis kupu 2012. mogu sudjelovati sudionici jednog od prethodna četiri Mikronis kupa koji više nisu učenici-učenice osnovne škole te bivši polaznici i polaznice Šahovske škole Dugave ]uza sebe trebaju imati dokument za identifikaciju. Prijave za Mikronis kup 2012. primaju se do četvrtka 22. studenog 2012. godine kod voditelja Mikronis kupa 2012. na e-mail:zeljko.brdal@xnet.hr

Prijava mora sadržavati slijedeće podatke:
ime i prezime, razred, datum rođenja, naziv škole, naselje sjedište škole, rejting Mikronis kupa, broj iskaznice Odmorko ili broj zdravstvene iskaznice!

Članak 4.

Za punoljetne igrače i igračice kao identifikacijski dokument vrijedi osobna iskaznica.

Za identifikaciju svaki prijavljeni učenik-učenica sa sobom na turnir mora donijeti jedan od slijedećih dokumenata:
a) iskaznicu Školskog sportskog saveza grada Zagreba
b) zdravstvenu iskaznicu

Učenici-učenice dužni su svoj dolazak na prvenstvo potvrditi kod stola za prijavu,a potom kod sudačkog stola najkasnije do 09:09 sati. Prilikom prijavljivanja ili na zahtjev voditelja/suca natjecanja učenici-učenice dužni su pokazati na uvid dokument za identifikaciju. Bez jednog od navedenih dokumenata učenik-učenica ne može pristupiti natjecanju. Ovaj članak ima dodatnu važnost zbog ostvarivanja kupnje iz ponude zlatnog sponzora turnira ( www.mikronis.hr ).

Članak 5.

Šahovska škola Dugave osigurava šahovske garniture i šahovske satove za igru. Za učenike-učenice koji se na prvenstvo prijave do četvrtka 22. studenog 2012. Upisnina iznosi 20.00 Kn, a nakon tog datuma i na sam dan natjecanja iznosi 30.00 KN! Za sve sudionike i sudionice osigurane su diplome i medalje, predmetne nagrade za najuspješnije iz asortimana zlatnog sponzora turnira – www.mikronis.hr i dovoljno prigodnih predmetnih nagrada. I to nije sve. Tvrtka Mikronis svim igračima i igračicama poklanja popust pri kupnji njihovih proizvoda u iznosu: 1 bod = 1% popusta za gotovinsku kupovinu proizvoda koji nisu na akciji!!!

Članak 6.

Prvenstvo se igra po pravilima FIDE za brzopotezni šah, švicarski sustav – FIDE varijanta u osam (8) kola s kompjuterskim sparivanjem. Ovisno o broju igrača-igračica broj kola se može promijeniti, a konačnu odluku o broju kola donosi voditelj prvenstva.Tempo igre je deset (10)minuta po igraču-igračici .

Članak 7.

Voditelj prvenstvaje profesor Željko Brdal. Glavni sudac Prvenstva je Damir Obad,a pomoćni suci su Zdravko Margitić, Maroje Portada, Tomislav Mihalinčić, Mladen Nagl, Andrej Stanković . U slučaju spora igrači-igračice su dužni pozvati suca, a odluka suca je izvršna i konačna.

Članak 8.

Po završetku partije igrači-igračice dužni su rezultat prijaviti sucu, a potom zajedno uz predočenje zapisničkog listića prijaviti rezultat kod zapisničkog stola.

Članak 9.

Odgađanja partija nema. Roditelji i voditelji zajedno s igračima-igračicama koji ne nastupaju, odnosno oni čije partije nisu još počele ili su završile nalaze se u prostoru predvidenom za odmor. Igrač-igračica po završetku partije mora napustiti prostor za igru jer nepotrebno zadržavanje uz igrače stolove otežava rad sucima i dovodi u pitanje regularnost prvenstva.

Članak 10.

Za vrijeme partije igrači-igračice su dužni isključiti mobilne telefone. Ukoliko se igraču-igračici uključi mobilni telefon tijekom partije, igrač-igračica gubi partiju bez borbe. Prema igraču-igračici i gledatelju koji svojim NEKOREKTNIM ponašanjem izazove nered ili na bilo koji način ometa odvijanje prvenstvaprimijeniti će se slijedeće mjere:

a) Igrač-igračica: opomena, potom diskvalifikacija;
b) Gledatelj: opomena potom udaljavanje sa turnira

O primjeni ovih mjera odlučuju voditelj turnira i glavni sudac.

Članak 11.

U slučaju diobe mjesta plasman će se odrediti redoslijedom prema slijedećim kriterijima:

1. srednji Buholc
2. Buholc
3. progres
4. veći broj pobjeda

Članak 12.

Izvještaj, fotografije, rezultati PO KOLIMA I KONAČNI POREDAK bit će objavljeni na našim Internet stranicama www.sah-dugave.org!

Članak 13.

Pravo tumačenja, izmjene i dopune Pravilnika ima organizacijski odbor Mikronis kupa 2012. godine u sastavu ravnatelj, voditelj i glavni sudac.

Zagreb, travanj 2012.

GENS UNA SUMUS!

Organizacijski odbor:
Tomislav Cvitanović – ravnatelj I. OŠ Dugave
Željko Brdal – voditelj Šahovske škole Dugave
Damir Obad, glavni sudac Mikronis kupa 2012.

Komentiranje nedozvoljeno.